Dit is wie wij zijn

Gepassioneerd, open en moedig, dat is Green by Blue

De wereld vraagt om inzicht, om grip en om resultaat. Het is onze missie om daar structureel aan bij te dragen door vooruitstrevende ondernemers te inspireren met passie, openheid en moed.

Green by Blue is een duurzaamheidsplatform van, voor en met accountants en financieel professionals. Een platform dat cijfermatig, goed onderbouwd en meetbaar resultaat wil boeken.

Door Sustainable Development Goals te veranderen van gespreksonderwerp in actiepunt. Omdat de wetgeving het straks keihard eist. Omdat de maatschappij het verwacht. Omdat we een nieuwe generatie professionals aan ons moeten binden. En omdat ondernemers die vooruit willen daar nu al om vragen.

Gepassioneerd, open en moedig, dat is Green by Blue

Bijdragen aan positief resultaat – op wat voor manier dan ook – is waar ons professionele hart sneller van klopt. De niet te stoppen drang om alles om ons heen te ontcijferen, inzichtelijk te maken en te verbeteren. Als we ook maar een beetje van die passie kunnen overdragen, kunnen we weer relevant voor de wereld zijn. Elke dag een beetje meer.

Soms lijkt iedereen wel in zichzelf gekeerd, draaiend aan de knoppen van zijn eigen eiland. Terwijl we allemaal dezelfde wereld delen. Om die wereld te verduurzamen, werken we het liefst samen met partners die dezelfde open houding hebben als wij. Want verder kijken is ruimer denken. Ruimer denken is beter samenwerken.

Duurzaam ondernemen is makkelijker gezegd dan goed gedaan. Wie echt impact wil maken, moet lef tonen. Vooraan durven lopen. Teruggaan naar de basis van echt ondernemerschap. Focussen op de lange termijn en daaraan vasthouden. Want dan komen we niet alleen samen in beweging, maar staan we vooral aan het begin van de beweging die juist nu zo hard nodig is.

Onze mensen

Green by Blue is een initiatief van duurzaamheidsadviseur Onno Nillesen. Onno heeft jarenlang grote bedrijven over duurzaamheid geadviseerd en besloot in 2020 om zich meer op ondernemers te richten. Inmiddels heeft Cora Schop zich bij Green by Blue gevoegd. Cora komt uit een ondernemersgezin en richt zich als accountant al jarenlang op het inzichtelijk maken van ondernemersprestaties. Binnen Green by Blue werken zij samen met accountantskantoren en financieel professionals. Betrokkene van het eerste uur is Edwin van Haare van HLB Witlox van den Boomen. Samen met zijn collega Roger Christiaans en de experts van Green by Blue staan zij ondernemers bij in de transitie naar een duurzame samenleving. Inmiddels heeft het platform zich met verschillende nieuwe leden uitgebreid, afkomstig uit financiële dienstverlening en accountancy.

Onze leden

Als Green by Blue vinden we samenwerking de sleutel tot succes. Daarom brengen we op het platform Green by Blue accounting en financiële kennis samen met duurzaamheidsexpertise. Om duurzaamheids- doelstellingen van ondernemers concreet te benoemen, becijferen en behalen.

Green by Blue werkt samen met accountantskantoren en financieel professionals. Samen vormen wij het platform Green by Blue. Accountants en financieel professionals zijn van oudsher raadgevers die dicht bij de ondernemers staan. Als adviseur. Als geweten. Als criticaster. En vooral als vertrouweling. Al onze leden vinden het tijd om duurzaamheid vanuit die rol terug te brengen in het ondernemerschap. Voor de toekomst van onze planeet, maar ook voor de toekomst van de ondernemingen die de motor van onze economie zijn.

Wij geloven in de samenwerking met onze leden. Veel ondernemers zullen de komende jaren hun accountant of financieel professional vragen om advies of controle op het gebied van duurzaamheid. Door de aansluiting bij Green by Blue beschikken onze leden direct over een netwerk van expertise om hun klanten bij te staan. We helpen hen duurzaamheid beter te begrijpen en zich te ontwikkelen tot de accountant of financieel professional van de toekomst. Een accountant of financieel professional die weet wat duurzaamheid voor haar klant betekent, die deskundig kan adviseren en op een zorgvuldige en efficiënte wijze de controle van duurzaamheidsverslagen uitvoert.

Onze partners

Green by Blue werkt daarnaast samen met verschillende partners, die allen, met hun deskundigheid, kunnen bijdragen aan het realiseren van uw duurzame ambities.

Wij werken onder andere samen met

  • Position Green – een partner die een totaaloplossing voor het rapporteren, verzamelen en valideren van data biedt;
  • Mobility Benefits – een expert op het gebied van zakelijke mobiliteit met oog voor rendement;
  • We-re someone – een creatief en strategisch communicatiebureau dat helpt uw eigen duurzame verhaal te vertellen.

Green by You

Versterk het groeiende team van Green by Blue en zet jouw kennis in om de wereld voelbaar te verduurzamen. Door nauw samen te werken met ambitieuze collega’s en een actief netwerk, maken we zo samen het verschil. Voor nu – en voor de toekomst.

Bekijk onze vacatures