Wij helpen de duurzaamheidsdoelstellingen van ondernemers concreet te benoemen, becijferen en behalen. Wij ontwikkelen plannen. Helpen uitvoeren. Onderbouwen en onderzoeken. Delen, leren en leiden op...

…Om samen zoveel mogelijk positieve impact te maken. We zorgen dat ondernemers inzicht krijgen in de kansen en uitdagingen die duurzaamheid biedt en weten deze te vertalen in een concrete strategie met meetbare doelen. We zorgen dat zij grip krijgen op deze doelen en uiteindelijk, door resultaat te rapporteren, laten zien welke positieve impact zij maken.

Wat doet Green by Blue

Inzicht

Om kansen op het gebied van duurzaamheid te pakken, maar ook om u voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen, is het belangrijk om inzicht te vergaren. We helpen u begrijpen wat wettelijke verplichtingen (zoals CSRD of EU Taxonomy) voor u betekenen, welke trends en kansen er in uw sector zijn en hoe andere ondernemers u kunnen inspireren. We helpen bij het betrekken van uw stakeholders, kijken wat u nu al doet op het gebied van duurzaamheid en bepalen welke ambities u heeft. Dit alles maken we heel concreet. In doelstellingen die bij u passen en resultaten die u meetbaar kunt maken. Praktisch en to-the-point. Door begeleiding en training, altijd aangepast op uw behoeften.

Grip

Door inzicht te brengen, heeft u de onderwerpen en de doelen helder. Nu wilt u zich richten op het behalen van deze doelen. We helpen u de bijbehorende acties te formuleren, bijvoorbeeld op het gebied van CO2-reductie. Of door het opstellen en implementeren van heldere KPI’s die aansluiten bij wat u al doet, maar ook voldoen aan de nieuwe verslagleggingsregels (de European Sustainability Reporting Standards)een basis vormen voor externe communicatie. Aansluitend bij systemen die u al heeft of waar nodig, ondersteund door nieuwe tools. Altijd in lijn met internationale standaarden en communiceerbaar, gericht op het behalen van succes.

Resultaat

Nu u grip heeft op uw duurzame prestaties kunt u aan uw stakeholders laten zien welke bijdrage u levert. Rapportage over deze prestaties, al dan niet in samenhang met uw financiële prestaties, laat zien hoe transparant u bent. Wij helpen u daarmee ook te voldoen aan de opkomende wetgeving van CSRD, die veel ondernemers verplicht om over duurzaamheid te rapporteren. Door uw verslag te toetsen op de nieuwe verslagleggingsregels, of u te helpen met het schrijven van uw eigen verhaal. We ondersteunen u met templates en werkvormen of begeleiden u stap voor stap.

Meer weten – stuur een mail naar: contact@greenbyblue.nl